De ouders van Frans Bauer konden een heel lange tijd niet lezen of schrijven. Dat is niet makkelijk als je iets van carrière wil uitbouwen of iets wil bereiken in het dagelijkse leven. Frans wist zijn vader te overtuigen om er iets aan te doen en ging samen met zijn vader oefenen.

“Dit was in de periode toen ik succesvol was in Duitsland en hij mij naar optredens reed. We oefenden woordjes in de auto. Dat doet wel wat met je, omdat het eigenlijk de omgekeerde gang van zaken is. De zoon leert de vader, heel bijzonder”, vertelt hij aan Story.

Het lukte Frans’ vader steeds beter en dan kon hij wel al eens een krantje lezen. AL ging dat behoorlijk langzaam. Zijn moeder kon hij niet meer overtuigen om het te leren.

“Op een gegeven moment ben je een drempel over. Dan is iets maar zoals het is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.