Marc-Marie Huijbregts en zijn Algerijnse vriend Karim zijn al bijna twintig jaar getrouwd. Ze ontmoetten elkaar in Amsterdam in een café waar ze aan de praat raakten met elkaar. Zes jaar na hun eerste ontmoeting stapten ze in het huwelijksbootje.

Op het huwelijksfeest was de familie van Karim niet uitgenodigd vanwege de vrees dat ze een homoseksueel huwelijk niet zouden aanvaarden. Marc-Marie heeft de familie van Karim tot nu toe nog nooit ontmoet.

In zijn zaalshow en in Weekend vertelt Marc-Marie hoe dat er soms aan toe ging. “Karim ging eens terug naar zijn ouders in Algerije en daar waren ze niet op de hoogte dat wij samen waren. Ik vroeg hem om mij te bellen als hij was toegekomen. Op een gegeven moment had ik nog niks gehoord en ik belde zijn ouders.”

“Zijn oudste zus nam op. Toen zei ik: ‘Ik zoek Karim’ waarop zij antwoordde: ‘Hij heeft vertraging gehad, hij is geland en komt eraan, mevrouw. Toen moest ik in een seconde beslissen wat ik zou doen. Zeggen dat ik een man was of niet. Maar ik heb het zo gelaten. Anders was hij waarschijnlijk in de problemen gekomen.”

De ouders van Karim weten nog altijd niet dat hun zoon samen is met een man, en dat heeft ook ‘grappige’ gevolgen. “Sinds dat telefoontje ben ik ‘die mevrouw uit Holland’ en krijg ik jurken en sjaaltjes van zijn moeder.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.