Ewout Genemans: “daar verlang ik naar”

Foto: ANP

Velen zullen Ewout Genemans nog kennen uit de jeugdserie ZOOP of als presentator van verschillende programma’s in Nederland. Ooit was hij een tieneridool, maar nu leidt Ewout een heel ander leven.

“Ik wilde eigenlijk helemaal geen tieneridool worden. Na ZOOP richtte ik me meer op een carrière als presentator en programmamaker en kreeg ik nog alleen nog een aantal gastrollen aangeboden. Een acteercarrière kwam niet echt meer van de grond. Maar dat komt misschien eigenlijk omdat ik ook maar een middelmatig acteur ben”, zei hij in Libelle en schrijft Party.

Maar zijn carrière als presentator kwam wel van de grond en dat bracht Ewout al in een aantal gevaarlijke situaties. En dat is niet naar de zin van zijn moeder. Dat haar zoon graag situaties opzoekt waar hij een kick van krijgt, dat kan ze maar moeilijk begrijpen.

“Ik zoek graag het risico op vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid en interesse? Maar ook het verlangen om mensen een kijkje te bieden in een wereld die misschien ver van ze af staat”, zegt Ewout in Party.

Genemans beseft dat hij niet altijd even verstandig bezig is en dat hij zich echt al in hachelijke situaties heeft bevonden. “Dan denk ik aan die keer in Zuid-Afrika waar de bewoners onze spullen wilden stelen of die keer met die drugsdealer in Argentinië, toen hij besloot om zijn pistool te laden en schoot.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.