Ze had niet zo’n fijne bevalling

Een bevalling, het is het mooiste moment van je leven, maar ook vaak een moment waarop je veel pijn moet lijden. Gelukkig lijken veel vrouwen de pijn te vergeten wanneer ze hun kind in de armen sluiten. Al is dat niet helemaal het geval bij Eva Jinek.

Haar zwangerschap en de geboorte-ervaringen traumatisch noemen, dat gaat voor haar een stap te ver. Al zou niemand het haar kwalijk nemen mocht ze het wel doen.

“Na de geboorte van Pax had ik een moeilijke tijd, ook omdat ik zo ziek was. Normaal stopt zo’n zwangerschapsvergiftiging zodra de baby uit je lichaam is, maar bij mij ging het nog weken door. Ik ben daarna nog twee keer opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ik heb in die periode oprecht gedacht: ik word nooit meer de oude”, zegt Eva Jinek in Party.

Ook intiem contact met haar man bleef lange tijd een probleem. Terwijl s*ks normaal kan na ze weken, was Eva daar nog lang niet klaar voor.

“Ik kon toen nog maar net mijn kind boven mijn hoofd tillen en stofzuigen, want het duurt gewoon lang voordat zo’n wond van een keizersnede geneest. Maar ik herkende ook mijn hele lichaam niet. Mijn borsten waren twee keer zo groot als mijn hoofd vanwege de borstvoeding. Ik kan pijnlijke tepels en ik voelde me sloom en opgeblazen. Totaal onsexy.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.