Presentatrice en moeder Eva Jinek maakte enige tijd geleden de overstap van de publieke omroep NPO naar RTL4. Dat zorgde ervoor dat ze haar loon onmiddellijk drastisch de hoogte in zag gaan. Ze vertelt er meer over aan Party.

Toen ze voor NPO werkte, zat ze aan het vastgelegde salarisplafond van 194.000 euro per jaar. Een flinke boterham voor velen, en ook voor haar. Ze was destijds al aangedaan van het kleine fortuin dat ze daar binnenrijfde.

“Ik heb daar veel slapeloze nachten door gehad”, zei ze toen. Begrijpelijk, want Eva komt uit een gezin dat zich in Nederland vestigde als vluchtelingen.

Bij RTL4 kwam er nog een flinke duit bovenop haar extravagante salaris. Daar verdient ze nu ruim 1,2 miljoen euro per jaar. Naar eigen zeggen was ze verpletterd door dat fenomenale bedrag.

“Ik leefde al als iemand die zich geen zorgen over geld hoefde te maken. Bij de fruitboer en de Albert Heijn koop ik wat ik wil. Ik ben werkelijk gezegend”, vertelt ze rechtuit. “Ik kan met dat geld ook de toekomst van mijn gezin veiligstellen. Als mijn zoon later wil studeren, kan ik dat betalen”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl