Ze beviel met een keizersnede

Eva Jinek kondigde een tijdje geleden haar tweede zwangerschap aan. Ze wilde altijd graag een broertje of zusje voor haar zoontje Pax en nu komt haar droom ook in vervulling.

Dat ze toch nog voor een tweede kindje gaat is opvallend te noemen na de toch wel heftige zwangerschap die Eva 4 jaar geleden had. Ze had niet alleen een zwangerschapsvergiftiging, ze werd ook erg opgejaagd door de journalisten die aan haar huis stonden.

Bovendien moest ze van Pax bevallen met een keizersnede, en dat vindt geen enkele toekomstige mama echt leuk. Op haar website schrijft ze over haar bevalling.

“Terwijl ik verlamd op mijn rug lag en geen pijn voelde, maar wel de kracht waarmee mijn lieve artsen hem uit mijn lichaam moesten trekken. Zijn geboorte maakte op mij een verpletterende indruk: het was en is de belangrijkste gebeurtenis uit mijn leven”, citeert Party.

Er werd zelfs een heuse Videoland serie rond gemaakt: ‘De Wereld van Eva’. “Ik dacht: ik ben voorbereid. Een spoedkeizersnede zou mij niet overkomen. Maar bij een bevalling gebeurt er zoveel buiten je controle om. Dat is heftig! Als je het gevoel hebt dat je de macht verlies, raakt dat je in je diepste wezen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.