Erica Meiland heeft een hele hetze ontketend omwille van enkele controversiële uitspraken in haar biografie. In eerste instantie wilde Erica haar uitspraken over de islam niet nuanceren: “Als mensen aan mijn mening aanstoot nemen, dan doen ze maar”, klonk het eerder nog in Dag Allemaal. Maar noodgedwongen moet de mater familias van de Meilandjes nu toch terugkrabbelen…

Na het afhaken van heel wat sponsors en het krijgen van doodsbedreigingen, besloot Erica Meiland haar mening toch te nuanceren: “In mijn boek geef ik mijn visie op een aantal religies en de daarmee verbonden positie van vrouwen. Helaas zijn daaruit drie zinnen uitgelicht en opgeblazen”, klinkt het bij Erica Meiland.

Daardoor ontstond een vervormde uitspraak die een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt, verduidelijkt Erica Meiland. “Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland.”

“De vele verwensingen én de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen”, benadrukt Erica Meiland in haar mededeling.

Heel wat sponsors van de Meilandjes haakten af, maar Talpa liet alvast verstaan dat de bewuste uitspraken geen gevolgen zullen hebben op de realitysoap van de familie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS