Wie aan de Meilandjes denkt, denkt ook aan verhuizen. Het schrikt de familie niet af om meermaals per jaar alles in dozen te steken en te verhuizen naar een nieuwe droomvilla. Zo verhuisde Maxime Meiland dit jaar maar liefst 2 keer.

“Ik zei ook tegen Maxime: ‘Je bent nog erger dan wij, zo kort hebben wij nog nooit ergens gewoond.’ Ze is natuurlijk genetisch dubbel belast. Ze heeft het niet van vreemde”, lacht Erica in Weekend.

In februari hebben Maxime en Leroy het plan om te verhuizen en dus nog voldoende tijd om wat te gaan verbouwen. Want binnen oogst hun huis wat ouderwets.

“Ze gaat wel wat dingen doen, maar het is hartstikke netjes. Het is heel Engels ingericht, met gele gordijnen, maar dat kun je met weinig geld veranderen. We gaan wel het behang eraf stomen, een nieuw behangetje erop, maar dat kunnen we allemaal zelf. Ze zet haar eigen meubels neer.”

Het is maar te hopen voor Maxime dat het niet plots heel slecht gaat met de huizenmarkt, of ze zou zomaar eens failliet kunnen gaan. “Maar niemand kan in de toekomst kijken en hoe graag wil je iets, hoe graag wil je ergens wonen. Wij hebben vroeger ook een vrijstaand huis gekocht van een oud vrouwtje en sommigen vonden het gewoon zielig voor ons, omdat er zoveel werk in zat.”

Het huis mocht dan wel veel werk bevatten, Erica en Martien waren euforisch om het optrekje dat ze hadden gevonden. Ze zijn beginnen klussen en hebben er nog jarenlang kunnen wonen.

“En ook al zakken de prijzen, als je de maandlasten nog kunt betalen, dan merk je niet dat de waarde minder is. Pas als je inkomen instort en je moet verkopen, merk je dat. Maar ik vind; pluk de dag.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.