Natuurlijk wordt niemand graag oud. Erica Meiland is 60 en zij weet nog heel goed hoe erg ze het vond om 50 te worden.

“60, dan ben je al een halve bejaarde, maar zo voel ik me helemaal niet. Vroeger was iemand van 60 echt oud. Dan word je op een gegeven moment zelf die leeftijd en dan denk je: dat klopt gewoon niet. Het leven wordt breekbaarder natuurlijk, je staat toch wat dichter bij de dood”, vertelt Erica in Weekend.

Als mensen ouder worden, dan grijpen ze al eens sneller naar plastische chirurgie of andere manieren om er terug jonger uit te zien. Maar dat is niet aan Erica besteed.

“Je kunt beter accepteren dat je minder mooi wordt. Je moet gewoon zorgen dat je er verzorgd uitziet en dan is het goed. Je houdt de tijd toch niet tegen, dus dat proberen heeft totaal geen nut. Maar mocht ik nu echt dikke wallen krijgen, dan zou ik dat wel laten repareren.”

Ouder worden, dan denk je ook al eens aan de dood. Al staat Erica er vooral bij stil hoe ze zal dood gaan. “De overgang is niet makkelijk, dat heb ik ook aan mijn moeder gezien. Zij was al lang benauwd, dat is zo naar om te zien. Dan ben je op een gegeven moment ook blij als het voorbij is. Nu is ze vrij – waar ze dan ook is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.