Sinds bekend raakte dat Erica Meiland in de politiek zit en in de gemeente Noordwijk actief is als gemeenteraadslid, is ze ook in het vizier gekomen van de landelijke politiek schrijft Story.

“Ik ben gevraagd voor een grote landelijke politieke partij, door een bekend iemand. Maar dat was niet mijn afdeling. Ik ga ook niet vertellen wie mij gevraagd heeft.”

Caroline van der Plas beweert te weten wie Erica heeft benaderd en deelt haar vermoedens met Story. “Volgens mij is dat Wybren van Haga”. Iets wat Erica uiteindelijk ook weet te bevestigen.

“Maar ik ben er niet op in gegaan omdat ik voorlopig nog heel veel moet leren in de lokale politiek. Daarnaast heb ik echt geen interesse in die partij.”

Dat Van Haga in het verleden in opstand kwam tegen de VDD en dat hij in het verleden moest kiezen tussen de dagelijkse leiding over zijn vastgoedbedrijf of een rol in de Tweede Kamer zullen Erica ongetwijfeld hebben beïnvloed in haar keuze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.