Ze moet het boek nog lezen

Het boek van Maxime Meiland ligt eindelijk in de winkel en daar hebben de fans reikhalzend naar uit gekeken. Ook Erica Meiland is benieuwd naar het boek van haar dochter, want ook voor haar staan er nieuwigheden in die ze nog niet wist.

“Ik heb het vrij zakelijk al eens gelezen, vooral gecheckt op fouten en dat soort dingen. Dus ik heb ‘snel lezen’ gedaan; ik denk dat ik het nog eens rustig ga lezen. Dat is een heel andere manier van lezen. Dan komt je emotie ook hoog, iets wat ik tot nu toe eigenlijk een beetje heb proberen te vermijden”, klinkt het in Weekend.

Zelf heeft Erica ook al een boek geschreven, en dat boek kon op veel commentaar rekenen. Zo vielen bepaalde uitspraken niet meteen in goede aarde. Ook Maxime doet enkele uitlatingen over moslimjongens.

Dat verbaasde Erica niet, en ze geeft haar dochter alleen maar gelijk. “Ze zegt dat tachtig procent van de ellende die ze met jongens heeft meegemaakt, met moslimjongens was. Dat heeft ze ook altijd te  kennen gegeven. Hoe er soms tegen blanke meisjes gesproken wordt, dat is in mijn ogen een probleem.”

Erica vreest niet voor hetzelfde gedoe zoals bij de verschijning van haar boek. Ze laat iedereen rustig zijn zegje doen. “Ik vind het heel goed dat Maxime het gewoon allemaal heeft beschreven zoals het is gegaan en zoals zij het beleefd heeft. Daar gaat het om.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.