Ze hielp hem erbij

Dat Martien Meiland niet vies is van wat alcohol weet iedereen. Maar toch lijkt het alsof zijn drankgebruik toch iets is om ons zorgen over te maken. Dat doet Erica Meiland in elk geval wel.

En die zorgen lijken terecht te zijn. Want ook Martien beseft dat hij te veel alcohol consumeert. “We werden op een ochtend wakker en toen zei hij: ‘ik drink gewoon te veel… kun je me ermee helpen?’ We woonden toen nog samen onder één dak, dus zaten we steeds samen aan tafel”, vertelt Erica in Weekend.

Natuurlijk wilde Erica helpen en ze kwam meteen met een goed voorstel. Zo stelde ze meteen voor om alleen nog voor het eten een wijntje te drinken en nadien gewoon koffie.

“Je moet elkaar ook helpen bij dat soort dingen, het is gewoon een zwakte. Daar kan hij ook niks aan doen, zijn vader had er ook moeite mee.”

Ook de dochters van Martien maakten ze zich eerder al zorgen. Maxime en Montana vertelden het hem tijdens een reis naar Zweden. “Hij wist gewoon dat het zo was. Hij heeft die historie met zijn vader ook. En dat wil je niet. Dat vindt hij ook verschrikkelijk. Dus toen heeft hij in januari op de rem getrapt en is hij geminderd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.