Het is een kwestie van tijd

Erica Meiland is trots op haar dochter. Ze heeft zojuist haar eigen boek gelanceerd en vertelt daarin haar levensverhaal. Daarin heeft ze het ook over haar eerste partner en de officiële papa van haar dochtertje Claire, Jaap.

Claire weet nog niet dat Jaap haar officiële papa is en niet Leroy, die ze nu papa noemt. Ooit willen Claire en Leroy haar dat vertellen, maar voorlopig maakt Jaap geen onderdeel uit van het kleine meisje haar leven.

Erica vindt dat in elk geval een goede keuze van haar dochter. “Het is gewoon goed zo, zoals het nu is. Maar ja, op een gegeven moment moet je het haar natuurlijk wel vertellen. Anders hoort ze het een keer op het schoolplein of waar dan ook. Als we het erover hebben, zit Martien alweer te janken. Die vindt dit heel lastig”, vertelt ze aan Weekend.

Alleen vraagt de familie zich volop af wanneer het nu het juiste moment is om zoiets te vertellen. Ze willen het haar liever zelf vertellen en niet dat Claire het moet horen uit de mond van iemand onbekend.

“Normaliter zeg je misschien: als ze veertien, vijftien of zestien zijn, een beetje afhankelijk van hoe wijs een kind is. Maar in dit geval moet je er denk ik eerder mee beginnen, want als iemand anders het tegen haar zegt, ben je eigenlijk te laat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.