In 1991 begon er een mooie samenwerking tussen zanger Frans Bauer en Emile Hartkamp. Een samenwerking die net geen 20 jaar zou duren, want in 2010 stopte de samenwerking.

“Ik heb voor Frans zijn eerste album ‘Op Weg Naar Het Geluk’ gemaakt. Maar zijn grote doorbraak als zanger kwam een jaar na dat album met ‘Als Sterren Aan De Hemel Staan’. Ik heb dat liedje speciaal voor Frans geschreven”, vertelt Emile in Party.

Wanneer Emile een nummer schrijft, schrijft hij dat nummer altijd op de persoon die het gaat zingen. Dat is meteen de succesformule voor een hit. “Was dat wel het geval geweest, dan had mijn zoon Joey in de hitlijst al jaren op één gestaan”, lacht Emile.

Frans is al jaren bijzonder populair in Nederland, maar ook in België en Emile weet perfect waar zijn kracht als zanger zit.

“Hij heeft een eigen geluid en als luisteraar geloof je elk woord dat hij zingt. Het is ook het non-verbale gedrag, hoe Frans zich gedraagt tegenover zijn fans. Hij staat altijd open voor een praatje; Dat is belangrijk. Het is een onderdeel van het vak, want muziek is emotie en dat voelen mensen.”

Frans heeft er al een lange carrière opzitten, hij heeft al vele hits gezongen, maar er is er eentje die er voor Hartkamp bovenuit steekt. “Ik krijg de grootste kick en adrenaline van ‘Heb Je Even Voor Mij’. Je kon destijds nergens komen of de mensen zongen dat liedje massaal mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.