Dries Roelvink en zijn gezin dachten erover na dat het wel leuk zou zijn om nog eens een nieuw seizoen te maken van ‘De Roelvinkjes’. En alsof het afgesproken was stuurde Frank Wisse van Videoland op een dag het gezin een mailtje met daarin de vraag of er interesse was voor een nieuw seizoen van ‘De Roelvinkjes’.

Daar moest natuurlijk niet lang over nagedacht worden en binnen de minuut was de afspraak rond om een nieuw seizoen te maken. Alleen Dave Roelvink had één voorwaarde. Hij wou liever niet dat zijn zoontje Dean vol met zijn gezicht in beeld zou komen.

“Dave heeft weleens gezegd dat ik hem toen hij een kind was geen keus heb gegeven of hij een BN’er wilde worden, maar ik stond er niet bij stil. Ik ben altijd een redelijk open boek. Mijn hele leven kun je elke dag volgen op Instagram en Facebook”, vertelt Dries in Party.

Wanneer Dries naar zichzelf kijkt in ‘De Roelvinkjes’ moet hij vaak om zichzelf lachen. Zo hangt zijn leven van systemen aan elkaar en ook van het bijgeloof.

“Wat ik ook heb, is dat ik moeilijk kan schakelen. Als ik ’s morgens een plannetje heb gemaakt, vind ik het lastig om daarvan af te wijken. De mensen van de reallifesoap die hebben weleens gezegd: ‘Is het nou echt nodig om elke morgen naar de sportschool te gaan en ’s middags hard te lopen. Het was soms een strijd, maar ik heb zoiets van: laat mij mijn dingen doen en dan ben ik de rest van de dag gewoon beschikbaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.