Te horen krijgen dat je zoon kanker heeft, het is nieuws dat je als ouder liever nooit te horen krijgt. Voor Dries Roelvink werd het jammer genoeg werkelijkheid. Zijn zoon Donny kreeg te horen dat hij teelbalkanker heeft.

De dag nadat Donny zijn vader het nieuws had verteld moest hij naar het ziekenhuis voor een uitgebreide bodyscan. Dries mocht niet mee naar het ziekenhuis en dat op verzoek van zijn zoon.

“Dave en Donny dachten dat het te veel zou opvallen als de hele familie Roelvink in het ziekenhuis zou rondlopen. Dus ik wachtte thuis, samen met mijn vrouw. Gelukkig kreeg ik niet veel later een best opgewekte Donny aan de telefoon. Uit de scan bleek dat er geen uitzaaiingen waren”, vertelt Dries in Story.

Dat nieuws was een grote opluchting voor Dries en de hele familie. Kanker wordt immers nog altijd erg geassocieerd met de dood, al hoeft men tegenwoordig niet meer het ergste te denken wanneer men de diagnose krijgt.

“Donny bleek er gelukkig op tijd bij te zien. Hij liep al een paar weken rond met een vreemd gevoel in zijn teelbaar. Eerst was het zeurderig, daarna werd dat gevoel heftiger. Toen is hij naar de huisarts gegaan en die vertrouwde het niet. En maar goed ook. Donny heeft echt een pechjaar achter de rug. Eerst overreden door een Hummer en nu dit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.