2022 was een goed jaar voor zangeres Bonnie St. Claire. Net zoals heel wat artiesten kon ook zij in februari 2022 weer volop aan de slag en genoot ze zichtbaar weer van de vele live-optredens die ze mocht geven.

“Ik was blij dat ik weer mensen zag die voor de muziek kwamen. Dat was een heel fijne ervaring. In de jaren dat alles als een geoliede machine liep, dan neem je alles voor lief en dan wordt het misschien ook wel een beetje routine dat er een zaal vol mensen op je staat te wachten en enthousiast met je meedoet als je zingt. Dat vanzelfsprekende is er door corona wel vanaf gegaan”, zegt Bonnie in Party.

Maar naast de vele optredens waar Bonnie zichtbaar van genoot, verloor ze ook haar moeder het voorbije jaar. En dat heeft Bonnie veel verdriet gedaan.

“Maar zo gaat het altijd in het leven en zo is het met ieder jaar: je maakt pieken en dalen mee. Het is natuurlijk vreselijk als je je moeder verliest. Ik moet er wel bij zeggen dat mijn broers, zus en ik er goed op voorbereid waren. Natuurlijk is het niet zo dat we zaten te wachten op haar overlijden, maar haar tijd was wel gekomen.”

De moeder van Bonnie overleed rustig in haar slaap, precies zoals iedereen had gehoopt. Ze had een pijnloze dood en eentje zonder lange lijdensweg. “Maar toch is het erg plotseling gekomen. We hadden alles goed doorgesproken en iedereen had er vrede mee. Maar als het dan gebeurt, is het net alsof je een klap tegen je harses krijgt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.