Doutzen Kroes drukt op de pauzeknop

Foto: ANP

Als topmodel kan je tonnen geld verdienen. Dat weten ook Doutzen Kroes en Romee Strijd. Zij zijn al enkele jaren model en mogen niet klagen over wat hun job hen opbrengt. Zo werd het jaarinkomen van Doutzen Kroes geschat op 4,5 miljoen euro, en dat is lang niet slecht.

Maar ondanks dat ze zoveel geld verdient als model, lijkt Kroes even de pauzeknop te hebben ingeduwd. En dat is te wijten aan de ongezonde werkomgeving waarin je als model moet werken.

“Ik ben geweest in bepaalde landen waar mensen niks hebben. Ik heb me altijd ingezet voor ongelijkheid en wil zo graag dat de wereld eerlijk verdeeld is. Op een gegeven moment ontdek je dat het misschien wel kan, maar dat het misschien zo in stand wordt gehouden. Toen dacht ik: laat alles maar gewoon zitten. Ik wil dit werk helemaal niet meer doen”, zegt Kroes in Party.

Door de pauzeknop in te drukken hoeft Doutzen zich ook niet meteen zorgen te maken over haar inkomen. Ze is namelijk één van de rijkste Nederlandse vrouwen onder de veertig jaar. Zo zou ze ongeveer 29 miljoen euro bezitten. En dat komt niet alleen van haar modellenwerk.

Zo is ze ook nog eigenaar van een pand in Amsterdam en bezit ze een aantal percelen in haar geboortestad Eastermar. Het model hoeft zich dus de komende jaren niet meteen zorgen te maken en kan volop genieten van haar ingelaste pauze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.