Davina Michelle is in België in de Vlaamse versie van ‘Beste Zangers’ te zien. Samen met onder andere Suzan & Freek werd de zangeres gevraagd om aan ‘Liefde Voor Muziek’ deel te nemen en daar ging zij maar wat graag op in. Je weet namelijk nooit dat Vlaanderen voor haar zou vallen.

Maar hoe zit het nu eigenlijk met de kennis van het Vlaams. Iedereen weet dat de Vlamingen ‘Nederlands’ spreken, maar zij hebben toch wel van die gekke woorden.  Koen Hansen van 100% NL besloot om Davina eens aan een test te onderwerpen en schakelde daardoor de Vlaamse zanger Metejoor in.

Kent u het woord ‘ambetant’? Neen, dat is niet tante Amber ofzo, het betekent eigenlijk ‘vervelend’ is een afgeleid woord uit het Frans. En wat te denken van ‘ambras’?  Davina had geen idee, ze dacht dat het met een kroeg te maken had, maar het is eigenlijk het Vlaamse woord voor ruzie.

Het enige woord dat Davina wél juist had, was het woord ‘zeiken’. Daarover moest zij niet lang nadenken: ‘Dit is pissen’, gierde Davina het uit in de ochtendshow van 100% NL.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.