Lang geleden dat we nog iets gehoord hebben van Dennie Christian. Het waren geen gemakkelijke jaren voor de goedlachse zanger. In 2020 overleed zijn vrouw Roswitha, ten gevolge van een ongeneeslijke ziekte.

Dat verlies kwam hard aan en Dennie had tijd nodig om het verlies een plaats te geven. We zijn nu twee jaar verder en het lijkt hem aardig te lukken.“In ieder geval kan ik weer lachen als daar aanleiding toe is. Ik ben opgelucht dat ik weer kan zingen en optreden en heb mijn normale leven weer zo goed mogelijk opgepakt”, klinkt het in Party.

Tot een tijdje geleden vond Dennie het best moeilijk om over dat verlies te praten, maar het lukt hem steeds beter. Het verlies verwerken, dat is hem gelukt dankzij zijn geloof.

“Ik heb geleerd om erover te praten, zolang die onderwerpen maar niet het hele verhaal overheersen. In mijn single ‘We Zullen Ooit Weer Samen Zijn’ zing ik over mijn overleden vrouw dat we elkaar weer zullen zien en weer bij elkaar zullen zijn. Dat weet ik zo zeker, doordat er dagelijks kleinere wonderen gebeuren die me daarop wijzen.”

Dennie Christian is erg gelovig en daar put hij veel kracht uit. “Die wonderen dat maak je mee als je God toelaat in je leven. Dat heb ik gedaan, al vele jaren voordat Roshwita ziek werd. Ik werd op den duur gewoon naar het geloof toe geleid. Het geloof en daarmee de gedachte dat ik Roshwita weer zal zien, sterkt me nu heel erg in mijn dagelijkse leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.