Wie de documentaire van André Hazes al heeft bekeken,  heeft gezien dat het niet zo goed ging met de zanger de voorbije jaren. Ook Frans Duijts heeft gekeken en hij herkent veel van zichzelf in de jonge Hazes.

“Maar in tegenstelling tot André had ik niet alleen jaknikkers om me heen. Dat is echt belangrijk voor me geweest. Anders had ik het niet gered. Ik drink vaak nog een wijntje, voordat ik het podium op moet, maar dat is puur om net even iets losser te worden”, bekent de zanger in Story.

Vele jaren geleden dronk Frans nog behoorlijk veel voor hij het podium op moest. En dat tot groot ongenoegen van zijn omgeving. Worden zoals vroeger, dat hoeft niet meer voor Duijts.

“Ik hoop dat de docureeks van André een goed voorbeeld is voor jonge artiesten die vanuit het niets ineens succesvol worden. Ik ga geen namen noemen, maar de docu is een goed voorbeeld van hoe het in korte tijd mis kan gaan.”

Frans heeft heel veel respect voor André en hij weet dat het niet altijd makkelijk is. “Maar het is niet altijd zo geweest. In het begin van zijn carrière schermde hij er altijd mee dat hij de zoon van de grote André Hazes is. Zo liep hij overal rond. Maar hij had ook al snel in de gaten dat hij daardoor alleen kwam te staan. Niemand vond hem aardig en daarop is hij zijn gedrag gaan veranderen en echt gaan knokken om een goede zanger te worden. Dat is hem gelukt ook.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl