Hoewel de kerstdagen meestal erg gezellig zijn, is het voor veel mensen een ook erg moeilijke tijd. Zo moest Dennie Christian voor de tweede kerst vieren zonder zijn vrouw Roswitha, die in december 2020 kwam te overlijden.

“Ik praat er met veel mensen over en dat sterkt me. Ik voel me niet alleen, want ik voel haar aanwezigheid vaak in mijn buurt. Ik pak het leven weer op, zoals het hoort en zoals Roswitha het graag gewild zou hebben”, vertelt hij in Party.

Door de dood van zijn vrouw is Dennie wel wat veranderd, maar dat brengt hem ook positieve dingen op. Zo gaat hij sinds een tijdje met open ogen door de wereld.

“Ik bekijk dingen vanuit een ander perspectief. Dingen als de eerste, de beste, de mooiste en de grootste te willen zijn, die zijn allemaal onvoorstelbaar onbelangrijk voor me geworden. Er zijn zoveel belangrijkere dingen.”

En daar is muziek nog altijd ééntje van. Dat speelt nog elke dag een belangrijke rol in zijn dagelijkse leven. “Muziek is altijd mijn hobby geweest. Dat is al in mijn jeugd begonnen. Als kind zat ik voor de televisie naar de hitparade te kijken en dan dacht ik: ‘Daar wil ik ook ooit in.’ Dat dat werkelijk zou gebeuren, had ik natuurlijk nooit verwacht.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.