Op 6 januari 2015 overleed Chris Bauer, de vader van zanger Frans Bauer. Ondertussen al 8 jaar geleden. Maar elk jaar staan Frans en zijn gezin nog even stil bij het overlijden van een fantastisch man.

“Weet je wat het is? Dat is dan toch weer die dag die langskomt, dat gaat dan altijd door mijn hoofd. Ik sta er altijd bij stil. Als je ermee geconfronteerd wordt hoe dat gaat in een ziekenhuis, dat ze achter een doek bezig zijn met jouw vader, dat blijft een litteken. Dat zijn dingen die je tegenkomt in je leven en die je een plek moet geven. En soms is dat erg lastig”, vertelt Frans in Weekend.

Frans heeft de dood van zijn vader ondertussen wel kunnen accepteren en een plaats geven, maar dat neemt niet weg dat hij niet op de dood van zijn vader was voorbereid.

“Op afscheid nemen kun je je niet voorbereiden. Ik wist dat mijn vader ziek was. Hoe het ziektebeeld zal verlopen word je uitgelegd, maar als het moment daar is, is het toch onverwacht. Het leven is als een zandloper, je weet eigenlijk nooit hoeveel zand er nog over is. We weten allemaal niet of we er morgen nog zijn.”

De nieuwe single van Frans, die hij samen met Sieneke zingt gaat over het verlies van een dierbare. En dat is geen toeval. “Ik had een bepaald idee waarover ik wilde zingen en anderen hadden daar hun aanvulling op. Daarna heb ik het samen met Emile Hartkamp geproduceerd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl