Ook bij Ellemieke Vermolen zijn de weekends steeds goedgevuld. De ene week heeft ze haar zonen en dan staat alles in het teken van hen. De andere week is er meer ruimte voor me-time.

Als de kids nog slapen, gaat ze op zaterdagmorgen sporten. “Het liefst padel. Of wandelen in het Zwin. Achteraf ontbijten we samen en daarna beginnen de voetbalmatchen. Voor de ene is dat zaterdag, de andere zondag”, vertelt Ellemieke aan Het Laatste Nieuws.

“Op zaterdagavond, voor het slapengaan, hou ik een meditatiemomentje. Ik integreer dat heel bewust: even inchecken hoe het met me gaat, focussen op de ademhaling en in het moment zijn”, aldus Ellemieke Vermolen.

We leven in een haastige wereld en dus gaat zij graag terug naar de basis. “Mediteren heeft me geholpen bij het verlies van mijn zoontje, zes jaar geleden. En bij het verdriet. Dat verdriet heeft me dankbaarder gemaakt voor wat ik wél heb. In plaats van wat ik niet heb”, onthult ze in Het Laatste Nieuws.

Bij meditatie kies je om met je gedachten aan het werk te gaan en de dingen positiever in te zien. “Ik ben een gezegend, gelukkig en dankbaar mens nu”, bekent Ellemieke.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.