Dat de Meilandjes nog eens gaan verhuizen, dat is al lang geen nieuws meer. Maar over de prijs van de woning waar ze naartoe trekken, daar valt wel iets over te zeggen.

De plannen om terug met z’n allen terug te gaan samenwonen werden onlangs officieel gemaakt bij de notaris. Uit de officiële documenten kon Story afleiden dat Maxime en haar man hun bouwplannen konden realiseren voor een bedrag van slechts 1 euro.

Voor Martien en Erica geldt dan weer net hetzelfde bedrag. Ook zij kunnen hun droomwoning realiseren op de tweede kavel voor hetzelfde kleine bedrag.

Gelukkig komen ze er niet zo makkelijk vanaf. Zowel Maxime en Leroy als Martien en Erica moeten elk een bedrag van 7.500 euro retributie betalen. Zo hebben ze nog geen grond gekocht, enkel het recht om op die grond te mogen bouwen.

In Story legt Alex van Keulen, makelaar van ‘Kopen Zonder Kijken’ uit wat ze nu met die 1 euro hebben gekocht. “Ze hebben het recht van opstal gekocht. Dus: het recht om te bouwen op grond van iemand anders. “

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.