Beschuldigd worden van iets wat je niet hebt gedaan, leuk is het niet. Danny de Munk werd beschuldigd van verkrachting en dat terwijl er volgens de zanger niets is gebeurd.

Ook het openbaar ministerie vervolgd de zanger niet en dat bij gebrek aan bewijs. En ondanks dat dat tot grote opluchting van de zanger is, heeft zijn carrière toch een flinke deuk gekregen.

“Dat ze mij niet vervolgen is gewoon een bevestiging van wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan zedenmisdrijf”, klinkt het in Party.

Maar echt blij is Danny dus niet, want de valse beschuldigingen hebben heel wat kapot gemaakt. Vanaf het moment dat de beschuldigingen bekend werden, werden zowat al zijn optredens geannuleerd. En geen optredens, is ook geen inkomen voor de zanger.

Danny verdiende zo’n 5000 euro voor een optreden van een half uur. Nu dus helemaal niks meer. Het is dan ook nog maar de vraag hoe Danny die periode zal weten te overleven. Hij zal ongetwijfeld goed gespaard hebben doorheen de jaren, maar is dat voldoende om er nog even tegen aan te kunnen?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.