Wanneer we Dan Karaty op televisie zagen verschijnen, dan zagen we ook altijd zijn prachtige glimlach. Zijn glimlach was zijn kracht en het hielp hem bij heel wat dingen. Vooral bij zijn sociale contacten was het een troef.

“Dankzij die glimlach kwam ik met dingen weg die van anderen niet geaccepteerd zouden worden. Ik kon mensen laten geloven dat ik wist waarover ik het had, dat ik dingen voor elkaar zou krijgen. Ook als ik me rot voelde, kon ik de knop omzetten en op een natuurlijke en overtuigende manier die glimlach laten zien”, zegt Dan in Libelle.

Dan leek gelukkig en groot was dan ook de verbazing toen hij naar buiten kwam met zijn alcoholverslaving. Dat had zowat niemand zien aankomen. “Ik speelde een rol van gelukkig en geslaagd in mijn eigen leven. De leuke man die ik op televisie was, moest ik verder altijd zijn. Dat lukte me niet, dus ik deed alsof. Zelfs tegen mijn vrouw. Ik voerde een showtje op. Die glimlach van mij was totaal net geworden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.