Kanker, het is een vuil beestje en een verschrikkelijke ziekte. Dat weet ook Chimène van Oosterhout. Zij verloor haar vader aan de ziekte op Tweede Kerstdag en zelf heeft zij ook een tijdlang gevochten tegen de ziekte.

“De ziekte trof mij twee jaar geleden, maar ik geef niet op. Maar toegegeven, af en toe is het moeilijk. Ik ben ook nog altijd met het verwerkingsproces van mijn vader bezig. Mijn broer en ik zijn nog altijd spullen aan het uitzoeken en gaan ook het huis verkopen”, vertelt ze in Party.

De dood van iemand dierbaar verwerken is niet eenvoudig, maar Chimène doet het rustig aan. “Het is veel, maar ik ga stap voor stap. Als ik verder denk dan word ik gek. Als het mooi weer is, ga ik buiten in de tuin liggen en doe ik helemaal niks.”

Na zo’n tegenslag heeft van Oosterhout haar verwachtingen voor dit jaar op een laag pitje gesteld. “Ik wil geen verwachtingen hebben. Die kunnen alleen maar tegenvallen. De controles bij de dokter die blijven, maar dat kan ik loslaten, ook al doet mijn lijf soms zo’n pijn.”

Maar er is ook een lichtpuntje in haar leven. De vader van haar zoon Lyam verkocht zijn bedrijf en werd in één klap miljardair. En dat is leuk voor haar zoon. “Hij is altijd bij mij opgegroeid, maar hij was wel bij al die deals. En dat is leuk voor hem. Hij heeft nu het beste van twee werelden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.