75 is ze ondertussen, Catherine Keyl. Jarenlang was ze een vaste waarde op de Nederlandse televisie en vond ze televisie al van jongs af aan een waanzinnig interessant medium.

De roddels gingen vele jaren lang dat je alleen iets kon bereiken bij de tv via het Gooise matras, maar dat was niet voor Catherine. Zij besloot om er keihard voor te werken en te bewijzen wat ze waard was.

Ze werd de eerste vrouwelijke verslaggever bij Hier en Nu’ van de NCRV en ze reisde 12 jaar lang de wereld rond, in gezelschap van een cameraman. “Ik weet niet of ik het helemaal alleen had gedurfd. Het was een heel avontuurlijke baan”, klinkt het in Story.

Nadien volgende nog haar eigen talkshow ‘Catherine’ en ook ‘De 5 Uur Show’. Een eigen talkshow dat maakte de tongen los bij vele van haar collega’s.

“Ze twijfelden of ik dat wel kon, een dagelijkse publieksshow leiden. En er waren collega’s die zeiden dat ik spijt zou krijgen omdat ik ‘De 5 Uur Show’ verliet. Dat ik de kapsones had om te denken dat ik elke dag kijkers zou trekken. Ik was bang dat het zou mislukken, en daar lag ik ’s nachts echt wakker van.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.