Ze zei ook altijd sorry

Nederland kent Catherine Keyl als een vrouw van de talkshows. Ze presenteert onder meer ‘De 5 Uur Show’, ‘Catherine’ en ‘MAX en Catherine’. Ze moet niet onderdoen voor buitenlandse talkshowhosts als Oprah Winfrey en Ellen DeGeneres en zou dus misschien nog een carrière in het buitenland kunnen overwegen.

“Ik weet niet hoor. Dan moet je de taal toch wel echt heel goed beheersen. Het is lastig hoor. Ik zou het misschien wel in het Frans durven en misschien ook in het Engels, maar ik denk dat ik net de plank mis zou slaan. Je moet echt toch we alle gebruiken enzo van een land kennen, denk ik”, zegt ze in Party.

Net als Matthijs van Nieuwkerk heeft Catherine soms de leiding over een aantal medewerkers. En net zoals hij is ze ook wel eens een keertje uit haar sloffen geschoten.

“Maar ik denk wel dat ik elke keer wanneer ik uit mijn slof geschoten ben, ik daarna naar die mensen ben toegegaan en zoiets heb als: ‘Sorry, maar ik stond onder enorme druk en ik kon even niet discussiëren, want er moest gewoon een beslissing genomen worden.”

Catherine werkte zelf jarenlang als redacteur en weet hoe lastig het kan zijn om het allemaal goed te doen. Bovendien blijf je ook altijd in dienst van een ander. “Als iemand dat werk opzijschuift… het gebeurt natuurlijk best vaak dat redacteuren werk doen dat helemaal niet gebruikt wordt, omdat er geen tijd voor is. Niks frustrerender dan dat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl