Caroline Van der Plas mag dan nog zo ontzettend goed bezig zijn, dat succes wordt helaas ook overspoeld door de bedreigingen die boven haar hoofd hangen. Maar ze heeft het er allemaal voor over.

“Ik vind dit het mooiste werk wat er is. Je kunt in de politiek dingen veranderen. Niet dat er van de een op de andere dag een compleet ander beleid is, maar je kunt wel meehelpen om veranderingen te brengen in zaken. Dat kunnen ook hele kleine dingen zijn. En je kunt er voor mensen opkomen die anders niet gehoord worden”, zegt Caroline in Party.

Toch zijn bedreigingen en verwensingen niet het leukste om te krijgen en te lezen. Al kan Caroline het allemaal behoorlijk goed relativeren.

“Iedereen heeft altijd wat te zeggen. Er komt heel veel bagger over me heen, maar ik vind dat prima en denk: wat moet ik daarmee? Ik doe gewoon mijn werk zoals ik denk dat het goed is.”

Opbouwende kritiek die ontvangt Van der Plas met open armen. Maar kritiek waar ze niks mee is zoals ‘ze liegt’, daar trekt ze zich weinig van aan. “Alleen als je rechtstreekse doodsbedreigingen krijgt, is dat wel vervelend. Mensen vinden het kennelijk heel normaal om anderen  te bedreigen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.