Ze wil iedereen daar attent op maken

De meningen zijn behoorlijk verdeeld wanneer het gaat over de taakstraf van Glennis Grace. Heel wat mensen vinden het niet kunnen dat Glennis in een verzorgingshuis haar taakstraf moet volbrengen, terwijl anderen het net een heel goed idee vinden.

Voor Caroline van der Plas is het net een goed idee om Glennis tewerk te stellen in de zorg. Zij vindt een paar extra helpende handen altijd een goed idee.

“Al snap ik de kritiek wel dat werken in de zorg geen taakstraf is. Maar zo is het ook niet bedoeld. Ik sta er dubbel in. Iedereen verdient een tweede kans. We zitten in Nederland in een cancelcultuur waarbij je nooit meer iets mag doen, zodra je iets fout doet”, zegt Caroline in Story.

Iedereen verdient een tweede kans volgens Caroline, want zij denkt dat het wel eens erg leerzaam kan zijn voor Glennis. “Misschien maakt het werken in de zorg haar milder”

Van der Plas weet als geen ander wat het is om in de zorg te werken. Zij nam deel aan het programma ’Bn’ers in het ziekenhuis’. “Door dat programma kon de indruk worden gewerkt dat werken in de zorg iets dat je zomaar even doet. Dat is natuurlijk niet zo. Ook ik heb me de kritiek wel aangetrokken. Er moet duidelijker worden gecommuniceerd dat je om in de zorg te werken een jarenlange opleiding nodig hebt. Het is een mooi vak.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.