In de overgang geraken, vrouwen stellen het liefst zo lang mogelijk uit. Caroline Tensen heeft er al eventjes mee te maken en vond dat heel erg moeilijk. Ze wist eerst niet wat er aan de hand was en voelde zich lange tijd erg ongelukkig.

“Toen ik uiteindelijk hormonen ben gaan smeren en slikken, kwam ik er weer bovenop. Toen ik me wat beter voelde, ben ik aan de lijn gegaan. Het moest eraf, ik voelde me doodongelukkig. Met mijn kinderen heb ik er zo weinig mogelijk over gepraat, iets wat je eigenlijk wel moet doen”, geeft ze als tip mee in Party.

Omdat Caroline begon te beseffen dat weinig vrouwen weten wat ze moeten doen als ze in de overgang zitten, besloot ze om er een programma over te maken. Dat programma is nu op Videoland te zien onder de titel ‘Het Verboden Woord’.

“In de docu heb ik me heel kwetsbaar opgesteld. Ik wilde eenmaal mijn verhaal vertellen, maar niet het gezicht worden van de overgang. Mijn kinderen en mijn man zitten er heel lief in. De reacties waren overweldigend.”

Caroline werd overstelpt door berichten van andere vrouwen die zich herkenden in haar situatie. Op de eerste dag kreeg ik 2300 berichten via mijn Instagram en tot op de dag van vandaag zijn er hartstikke veel vrouwen die zeggen: ‘Nu weet ik wat ik heb, eindelijk iemand die het eerlijk vertelt. In de zin van erkenning en herkenning is de docu dus zeker geslaagd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl