Vrouwen in de overgang, mannen hebben het zeker al meegemaakt hoe het is om een vrouw te hebben die met zo’n probleem worstelt, maar zelf zullen ze nooit weten hoe het voelt.

Bridget Maasland kent er ondertussen alles van. Zij getuigt in Weekend over de lastige periode in haar leven.

“Ik zit echt zwaar in de overgang. Het is echt pittig. Ik vond de paniekaanvallen en de totale grip kwijt zijn op jezelf het heftigste. Dat gebeurde zomaar uit het niets, in de auto, onderweg naar een afspraak.”

Bridget kwam vrij vroeg in de overgang net zoals haar moeder. Maar ondertussen leert ze ermee omgaan en weet ze hoe ze alles onder controle kan houden.

“Ik weet nu een beetje wat er is en dat is al de helft van de genezing. Dat ik weet: oké, dat heeft daarmee te maken, dat kan ik loslaten. En ook het gebruik van hormonen helpt me enorm.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.