Ze drinkt geen alcohol meer

Je hoort het wel vaker dat meer en meer mensen ervoor kiezen om volledig te stoppen met drinken. Ook Bridget Maasland is er sinds anderhalf jaar volledig mee gestopt en raakt geen druppel meer aan.

“Eerst dronk ik nog af en toe, maar nu helemaal niet meer. Ik vind het gemakkelijker om te zeggen: ‘Ik drink niet. Dan is het namelijk geen keuze meer”, vertelt ze in Story.

En Bridget merkt wel degelijk een groot verschil nu ze geen alcohol meer drinkt. Ze slaapt beter, de focus is beter en ze maakt alles veel bewuster mee. En dat is toch in groot contrast met de Bridget die graag in de lampen hangt tijdens een avondje uit.

“Dat lukt me nog steeds, maar ik ga wel eerder naar huis. Als iemand me voor de derde keer hetzelfde verhaal vertelt, vind ik het wel mooi geweest. Maar het is ook eenzaam. Je merkt toch dat veel mensen niet die spiegel voorgehouden willen krijgen, hoewel ik er helemaal niet mee bezig ben of andere mensen wel of niet drinken.”

Door het stoppen met drinken en het minder gaan feesten, heeft Maasland ook wel verschil opgemerkt in haar vriendengroep. Zo is ze toch een aantal mensen kwijtgeraakt. “Er blijven nog wel mensen over, maar dat zijn meestal degenen die zelf ook gestopt zijn met drinken. Gelukkig heb ik ook nog een paar vriendinnen die nog wel een drankje doen en met wie ik nog steeds in de lampen kan hangen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.