Bertie Steur, bekend van ‘Boer Zoekt Vrouw’ is niet alleen actief op het land, ze is ook actief in de politiek. Zij werd twee jaar geleden verkozen bij de Provinciale Statenverkiezingen voor de lokale Partij voor Zeeland.

“Dat doe ik graag. Per week ben ik daar ongeveer anderhalve dag mee bezig. Ik maak me ook druk om het wel en wee van de boeren. Tot voor kort had ik niet zoveel last van de regels die de overheid nu hanteert, maar nu blijkt dat ook mijn land in een gebied ligt waarin ik niet meer zoveel mag mesten als voorheen. In de praktijk betekent minder mest dat de gewassen minder groot worden met als gevolg dat ze minder opbrengen”, zegt Bertie in Story.

Steur begrijpt de boeren heel goed als ze in opstand komen en ze wil hen daarin graag steunen. Vandaar de keuze om de politiek in te gaan. En ook bij de BBB zijn haar politieke aspiraties opgevallen.

“Ik ben gevraagd of ik bij hen op de kieslijst kon komen te staan. Daar heb ik wel over getwijfeld. Want landelijk gezien kun je best van invloed zijn. Alleen heb ik geen zin in al die opportunisten. Er worden in Den Haag zoveel spelletjes gespeeld. Daar kan ik niet tegen en daar wil ik ook niet aan meedoen. Ik heb dus echt heel bewust voor de lokale politiek gekozen, zodat ik hier voor de Zeeuwen iets kan betekenen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.