Het is ondertussen 4 jaar geleden dat Shanna, de dochter van Ben Cramer de diagnose van MS kreeg. De ziekte zette haar hele leven op zijn kop en werken kan ze jammer genoeg niet meer.

Shanna had nochtans graag in de voetsporen van haar vader getreden, en de twee namen al vaker duetten met elkaar op. Dat Shanna het moeilijk heeft, is een grote zorg voor Ben.

“Shanna’s situatie wordt er niet meer beter op en ze zal steeds afhankelijker worden. Ik vind dat ze er behoorlijk rustig onder blijft. Ze draagt haar ziekte echt. Daar bedoel ik mee dat ze er goed over kan praten en dat ze de gevolgen voor haar leven accepteert”, zegt Ben in Story.

Angst hebben vader en dochter niet. Zij zijn blij dat ze er alletwee nog  zijn. Het kan tenslotte van de ene dag op de andere ook gewoon misgaan.

“We moeten elkaar blijven steunen. Ik merk bijvoorbeeld soms aan Shanna dat ze zich terugtrekt. Dan hoor ik ineens een paar dagen niets en dan moet ik ingrijpen, even contact zoeken. Ik probeer altijd relaxed te blijven, maar dat wil niet zeggen dat ik me geen zorgen maak natuurlijk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.