Geen goed nieuws over actrice Wimie Wilhelm. Zaterdag raakte bekend dat de actrice op 62-jarige leeftijd overleden is.

Wimie Wilhelm was vooral bekend van haar rol als wachtcommandante Els Peeters in de legendarische politiereeks Baantjer. Tussen 1998 en 2006 was zij in maar liefst 62 afleveringen van ‘Baantjer’ te zien.
Verder was Wilhelm actief als regisseur van onder andere shows van Brigitte Kaandorp en Richard Groenendijk. Deze laatste reageert emotioneel op het overlijden van zijn vriendin.

“Het is niet te bevatten, maar onze allerliefste Wimie is na een kort ziekbed overleden.
Ze was de afgelopen veertien jaar niet alleen mijn regisseur en sparringpartner, maar ook één van Marko’s en mijn allerbeste en liefste vrienden”, schrijft Groenendijk op Instagram.

Hij noemt de overleden actrice loyaal, zorgzaam, kritisch, positief maar ook eigenzinnig met een hart van goud. “Lieve, lieve Wimie; wát een voorrecht om jou al die jaren in ons leven te hebben gehad. Wat hebben we veel bijzondere en intense momenten met elkaar mogen meemaken en wat hébben we samen onnoemelijk veel kei- en keihard gelachen. Marko en ik hielden ontzettend veel van je en dat zullen we ook altijd blijven doen. Daar komt de dood niet tussen. Maar we zijn kapot van verdriet. En niet te weinig”, besluit Richard Groenendijk.
Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl