In een vol Rotterdam Ahoy was het zaterdagavond zover: de live finale van het Junior Songfestival! De vier finalisten hebben na maandenlange voorbereiding alles uit de kast gehaald om een geweldig optreden te geven. Aan het einde van de avond maakten presentatoren Romy Monteiro en Buddy Vedder de 14-jarige Ayana bekend als winnaar van het Junior Songfestival 2021. Zij wist de vakjury, kinderjury en kijkers thuis te overtuigen met haar nummer Mata Sugu Aõ Ne. Ayana mag zich nu voorbereiden op de internationale finale in Parijs op 19 december.

Ayana is heel enthousiast over de winst: ”Ik wil jullie allemaal bedanken. Heel veel liefde. I love you!”

De vakjury, bestaande uit Emma Heesters, Jeangu Macrooy en Rolf Sanchez, had de lastige taak om de finalisten te beoordelen. Dankzij de punten van de kinderjury (Unity, Jackie & Janae en Robin) en de kijkers thuis, werd duidelijk dat Ayana de finale had gewonnen met 33 punten. SH!NE werd tweede met 30 punten, derde werd Melody met 28 punten en op de vierde plek eindigde Priscilla met 26 punten.

De vakjury: ”Wat een stem! Dit was zo goed, zo toonvast. We voelden jouw pijn en dat je je familie mist, erg ontroerend. Het kwam echt binnen. Heel goed gedaan!”

Ayana gaat zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival in Frankrijk, Parijs. De voorbereidingen hiervoor zijn elke vrijdag te volgen op juniorsongfestival.nl en het eigen YouTube-kanaal.

Op NPO Zapp wordt voorafgaand aan de internationale finale een Junior Eurovisie Songfestival Update uitgezonden, waarin de belevenissen van Ayana te volgen zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl