Kinderen voor Kinderen lanceert nieuw album

Foto: Ineke Oostveen

Vrijdag lanceerde BNNVARA’s Kinderen voor Kinderen haar 42e album ‘Worden wat je wil’, met twaalf splinternieuwe, eigentijdse liedjes. Op het album staan ook de karaokeversies, dus iedereen kan volop meezingen en dansen! Traditiegetrouw sluit de titel ‘Worden wat je wil’ aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2021. Dit album is het laatste album dat door Tjeerd P. Oosterhuis is geproduceerd. Na elf succesvolle albums geeft hij het stokje over aan Willem Laseroms.

Op het nieuwe album staan twaalf nieuwe, eigentijdse liedjes, waar ook pittige thema’s in terugkomen. Zo gaat het nummer ‘Blauwe plekken’ over kindermishandeling, waar kinderen helaas wel de dupe van zijn, maar nooit schuldig aan zijn. Eerder werden de nummers ‘Worden wat je wil’, ‘Help de Walvis’, ‘Zomertroep’ en ‘Zij aan zij’ uitgebracht. De titelsong ‘Worden wat je wil’ is geschreven door Mark Haayema, de muziek is gemaakt door Tjeerd P. Oosterhuis. Verder is er o.a. samengewerkt met Lucia Marthas en rapper Donnie.

Voor songwriter en producer Tjeerd P. Oosterhuis is zijn avontuur met Kinderen voor Kinderen een droom geweest die uitgekomen is.

Tjeerd: “Van de Koningsspelen-hits tot de titelsongs van de Kinderboekenweek en van gouden/platina albums tot grote shows in AFAS LIVE en Ahoy: 11 jaar Kinderen voor Kinderen was werkelijk een groot feest! Natuurlijk gaat mijn grote dank uit naar het hele team, alle medeschrijvers, BNNVARA en al die kinderen die hun talent met ons wilden delen de afgelopen jaren. Na ruim een decennium wordt het nu tijd het stokje door te geven. Ik wens Willem Laseroms heel veel succes en plezier toe. Tot die tijd geniet ik nog even heerlijk van ‘mijn’ laatste album 42: ‘Worden wat je wil’!”

Florence van Duijvendijk, eindredacteur Kinderen voor Kinderen: “Tjeerd en Kinderen voor Kinderen zijn 11 jaar lang een gouden combinatie geweest, die heel veel prachtige muziek en succesvolle albums heeft opgeleverd. Hij schreef zelf ook een groot aantal nummers voor Kinderen voor Kinderen. Daar zaten geweldige hits bij zoals bijvoorbeeld ‘Hupsakee’, maar ook mooie gevoelige nummers zoals ‘Als je wordt gepest’ waren van zijn hand. Tijdens het inzingen maakte hij er samen met de kinderen een feestje van en zag je jaren vakmanschap samenkomen. Bij de totstandkoming van het album ging hij in de productie tot het gaatje om tot het beste resultaat te komen. We zijn hem dankbaar voor zijn enorme inzet en betrokkenheid in al die jaren. Er zullen nog jarenlang kinderen zingen, dansen en ontroerd raken op de muziek die wij met elkaar hebben gemaakt.” Het album is zowel fysiek in de winkels als online verkrijgbaar.

Koop hier dit album

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen