André van Duin achter het stuur van een wagen, het is een beeld die we niet meer zullen zien. André is 75 en vertrouwt zichzelf niet meer achter het stuur. Dat hij een dagje ouder wordt, daar moet hij realistisch over zijn.

Toch kocht André onlangs nog een nieuwe auto. Niet om er zelf mee rond te rijden, maar wel zijn partner Fernando. Als we van Duin mogen geloven is Fernando een goede bestuurder.

“Dat is handig, je bent toch mobieler. Als je elke keer een taxie moet bellen… dat is een gedoe. Ik ben blij dat we weer een auto hebben. Ik fiets immers ook niet meer. Als ik val breek ik van alles en zit ik maandenlang in de lappenmand”, lacht André in Story.

Maar ook Andrés prostaatoperatie speelt een belangrijk rol bij het niet meer willen fietsen. Zo’n zadel zit niet meer zo comfortabel als vroeger.

“Mijn reactievermogen is ook niet meer zo goed als vroeger. Maar ik ga wel nog varen. Dat doe ik onder andere voor mijn tv-programma met Janny van der Heijden: ‘Denkend aan Holland’. Daarin doen we met twee de mooiste plekjes van het land aan. We spreken er met lokale inwoners en we ontdekken tal van natuurgebieden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.