De voorbije jaren waren voor zanger André Hazes een ware hel. Hij was zwaar verslaafd aan drank en drugs en vergat heel vaak dat hij ook een verantwoordelijkheid had te dragen voor zijn zoontje Dré. 

Heel wat van Andrés slechte momenten zijn vastgelegd in de documentaire ‘Crossroads’ en ooit komt er een dag waarop Dré die beelden zal te zien krijgen. En dan zal André toch het één en ander moeten uitleggen aan zijn zoon.

“Nu kan hij al lezen. Hij heeft zijn eigen iPad en af en toe surft hij naar Google. Dan komt er een oud artikel van mij boven, maar klik ik het snel weg. Op een dag gaat ie dat wel lezen en dan kan het zijn dat hij vragen heeft. En ja, daar heb ik wel schrik voor. Ik weet niet hoe je zo’n gesprek aangaat met je kind”, zegt André in Het Belang van Limburg.

Veel mensen begrijpen niet hoe iemand verslaafd kan raken aan alcohol en drugs terwijl hij of zij een zoontje heeft. Maar voor André was dat niet iets dat plotseling gebeurde.

“De eerste keer dat ik ging experimenteren met coke was toen ik 15 was. Twee jaar eerder dronk ik al alcohol. Het begint altijd onschuldig: je bent scherp, je bent de koning van de wereld. Maar van één keer in de maand gaat het naar één keer in de twee weken en vervolgens naar elke keer als je iets gaat drinken. Coke is een sluipmoordenaar. Je kan er niets aan doen. ‘Gewoon niet doen’, klinkt heel makkelijk. Maar vanaf dat je het gebruikt, zit er iets in je hoofd dat ervoor zorgt dat je niet meer zonder kan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.