Albert Verlinde is een echte huismus. Hij geniet van zijn job, maar ook van het thuiswerken en van zijn vrienden en familie. En dat is een grote tegenstelling met zijn partner Onno, die absoluut geen huismus is.

“We hebben het hartstikke leuk samen, alleen gaan we niet overal roepen van ‘kijk eens, hier zijn we’. Het is gewoon hartstikke goed samen”, zegt Albert in Party.

Je zou gerust kunnen stellen dat Albert en Onno een soort van LAT-relatie hebben. Ze doen samen heel wat leuke dingen samen, maar er zijn ook periodes waarin ze elkaar even wat minder zien. Na een heerlijke vakantie samen kunnen ze er ook van genieten om elk weer hun eigen stekje op te zoeken.

Zowel Onno als Albert zitten beiden in de politiek. Maar Verlinde heeft geen ambitie om net zoals zijn partner burgemeester of wethouder te worden.

“Dan moet ik elke dag naar kantoor. Ik vertelde net hoe graag ik thuis werk. Ivo de Wijs zei ooit: ‘De grootste luxe in mijn leven is dat ik nooit de wekker hoef te zetten. Dat heb ik nu ook wel een beetje. Ik zet’m wel, maar niet zo heel vroeg. Ik vind het heerlijk om een beetje rustig wakker te worden en mijn eigen dagplanning te volgen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.