Nederland en showbizzland leken wel in schok toen Albert Verlinde en Onno Hoes aankondigden dat ze uit elkaar zouden gaan. Een feit dat wel al van een paar jaar geleden dateert, maar dat nog af en toe eens wordt bovengehaald.

Hun liefde overwon de ontrouw van Onno en de twee zijn op de dag van vandaag nog altijd gelukkig samen. Maar het is bewonderenswaardig te noemen van Albert dat hij Onno zijn fouten heeft kunnen vergeven.

Iets wat hij toch vooral te danken heeft aan de opvoeding van zijn moeder Henny van Raamsdonk. Zij beschikte doorheen haar leven altijd over een ongelooflijke kracht want ze zorgde niet alleen voor haar gezin van vier kinderen, maar zorgde ook nog eens voor een depressieve man.

“Die ruggengraat heb ik van haar geërfd, waardoor ook mijn huwelijk het heeft overleefd”, zegt Albert in ‘Nouveau’ en Party. “Toen mijn vader omstreeks zijn veertigste een mentale inzinking kreeg die een paar jaar duurde, maakten mijn ouders een heel lastige tijd door.”

Alberts vader liep een trauma op tijdens de oorlog waarbij hij dacht dat zijn laatste uur had geslagen. “Bij mijn vader kwam de klap jaren later. Ineens bleef hij dagen en nachten van huis, totdat mijn moeder zei: ‘Nu ga je er iets aan doen of ik stap op.’ Na dat ultimatum van mijn moeder ging m’n vader inderdaad naar een psychiater, waar hij een jaar behandeld is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.