Een belangrijk thema in de musical ‘Jesus Christ Superstar’ is aanbidding. In het verhaal zien we hoe aanbidding snel kan omkeren naar afkeuring, iets wat we in het echte leven ook kennen. Dat weet ook Albert Verlinde.

“Kijk maar eens naar onze vaderlandse tv-messias Matthijs van Nieuwkerk: ongekend hoe snel we van aanbidding naar afkeer en verstoting zijn gegaan bij hem. Ik vind het dus verkeerd om iemand te aanbidden. Ieder mens is in principe gelijk. En ieder mens heeft ergens talent voor”, zegt hij in Party.

Verlinde vindt het gevaarlijk wanneer je iemands talent gaat aanbidden. De kans bestaat dat diegene naast zijn schoenen gaat lopen en gaat denken dat hij meer voorstelt dan de ander.

“Ik aanbid dus niemand, want dat is nogal kritiekloos. Voor degene die aanbeden wordt is het niet goed, maar ook voor jezelf niet, want geen mens is zonder fouten. Ik bewonder sommige mensen wel om wat ze kunnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.