Wat een vrouw is toch die koningin Maxima. Terwijl ze de Amerikanen helemaal inpakte met haar stralende glimlach, wijze woorden en kennis over alles wat er zich in het land afspeelt, liet ze zich daar ook meteen van haar meest sportieve kant zien.

Maxima sport in Nederland tot vijf keer per week en dat wilde ze in Amerika niet zomaar laten schieten. Ook daar trok ze naar het sportcomplex van Austin FC en ze was duidelijk in haar nopjes.

Tijdens die reis naar Amerika stond Maxima er voor één keertje helemaal alleen voor, want Willem-Alexander moest in Nederland blijven wegens gezondheidsproblemen. Maar dat hield Maxima niet tegen om er een geslaagde werkreis van te maken.

Maxima kan perfect haar plan trekken, ook zonder haar man aan haar zijde en blijft schitteren in alle mogelijke omstandigheden.

Een attitude die volgens biografe Marcia Luyten al heel duidelijk zichtbaar was bij een jonge Maxima. “Maxima was volgens haar familie al heel erg ‘gamba’, straattaal voor enthousiast, overal voor in, een echte gangmaker. Het zat er dus al jong in bij de koningin. In die zis is Maxima met haar magnetische persoonlijkheid een regelrecht geschenk voor de zakendelegatie, die in haar kielzog meereisde”, klinkt het in Party.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.