Ondanks dat er hard gewerkt moest worden in Amerika, bezocht de Nederlandse koningin er ook enkele mooie toeristische plekjes en sprak ze een joelende menigte toe.

Maar Maxima had ook een belangrijke taak te vervolledigen voor haar dochters. Zij wilden graag dat hun mama echte Texaanse cowboylaarzen meebracht vanop haar uitje naar San Francisco. Die kreeg ze daar ter plaatse zelf cadeau.

En hoewel Maxima erg genoot van haar bezoekje aan San Francisco; was ze daar natuurlijk niet zomaar. Minister Liesje Schreinemacher verwacht dat het bezoek tientallen miljoenen euro’s oplevert voor Nederland, schrijft Weekend.

Zo zijn er tijdens haar bezoek onder meer al afspraken gemaakt op het gebied van data en behandelingen voor kanker. Bovendien maakte de koningin zich ook sterk voor de rechten van vrouwen.

Zo werd het recht op abortus teruggedraaid en daar was Maxima overduidelijk niet mee akkoord. Voor haar moeten vrouwen zelf kunnen instaan voor hun keuzes.

Binnenkort zal er in elk geval nog een tripje naar Amerika gepland worden. Amerika is immers te groot om op een paar dagen te doen. En hopelijk kan Willem-Alexander dan terug mee. “Hij zegt dat het goed met hem gaat en ik kijk ernaar uit om hem zelf te zien”, zei Maxima na haar bezoek.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.