Paul de Leeuw en zijn man Stephan zijn al vele jaren gelukkig samen, maar ook met hun twee zonen Kas en Toby, die ze adopteerden uit Amerika. De jongens zijn gedurende hun leven nooit iets te kort gekomen, al hebben ze Paul toch af en toe moeten missen.

Kas neemt ook geen blad voor de mond wanneer het over zijn vader gaat. “Als je Paul op tv ziet, dan denk je: ah zo zit hij in elkaar. Maar dat is de Paul die leuk doet voor vermaak, niet de Paul die ik thuis zie. Ik ken Paul als een enigszins terughoudende man, een controlefreak die alle touwtjes in handen wil hebben, maar ook gewoon grappig en gezellig kan zijn”, vertelt hij aan Party.

We kennen Paul als een humoristische man die erg grappig uit de hoek kan komen. En dat vindt hij zelf ook, als we Kas mogen geloven. Volgens hem lacht Paul zelfs het hardst om zijn eigen grapjes.

Maar het botst ook af en toe tussen Paul en Kas. “Paul denkt af en toe helemaal niet na over situaties. Een paar maanden geleden stapten we samen in de metro. Dan zitten er altijd wel twee mensen met een plek ertussen waar niemand gaat zitten, toch? Omdat je denkt: ik wil niet in iemand z’n space komen. Paul ploft daar dan precies tussenin, en daar kan ik mij aan storen.”

Het botste wel meer tussen vader en zoon, maar dat is gelukkig gebeterd door ouder te worden. “Ik heb al meer begrip voor wie hij is en wat hij doet. Je kunt mensen niet dwingen om te zijn zoals jij wilt dat ze zijn, dus laat maar gewoon. Een gevoel van acceptatie, je leeft er gewoon mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.