Zangeres Mieke: “Dat mocht ik eigenlijk niet doen”

ByLisa Paulussen

14 november 2023
Foto: Peter De Smedt

Al sinds een aantal jaren zorgt Mieke als mantelzorger voor haar man Marc. Dat is niet altijd eenvoudig en het is ook bijzonder zwaar. Het mag dan wel een goed gevoel geven om voor iemand te kunnen zorgen, het levert ook veel stress op. En pijnlijke momenten.

“Enkele weken geleden hadden we in Weert repetitie voor de ‘Ode Aan De Zangers’. Ik dacht: ik neem Marc mee, want dan is hij er ook een dagje op uit en hij vindt het fijn om de band en muzikanten aan het werk te zien”, begint Mieke in Party.

Het idee was leuk, maar praktisch gezien was het niet zo ideaal. In de studio waren veel drempeltjes en dus moet Mieke de rolstoel elke keer elk drempeltje op helpen. En dat is heel belastend geweest voor haar rug.

“Met mijn rug is dat iets wat ik eigenlijk niet moet doen. Er zit onder in mijn rug een tussenwervelschijf gekneld en die moet loskomen. Ik heb al weken afschuwelijke pijn. Het blijkt nu dat ik een hernia heb.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.