Iedereen heeft wel eens verdriet in zijn leven. Maar niet iedereen heeft diepliggend verdriet waarvan je niet weet dat je het nog niet hebt verwerkt. Wendy van Dijk had lange tijd zo’n achterliggend verdriet.

Dat verdriet kwam pas terug naar boven door de yoga-sessies die Wendy volgde bij yoga-docent Judith van Hal. Zij wou aan de hand van de yogalessen haar geest opruimen.

“Ik realiseerde me lange tijd niet dat het verdriet over het overlijden van mijn vader nog zo aanwezig was. Ik heb daar altijd veel over gepraat en het voor mijn gevoel nooit weggestopt, maar hij was in de loop der jaren toch vrij ver weg. Het was altijd zo hectisch in mijn leven, zo druk. Tijdens een van de ademhalingssessies aan het eind van de week rende ik op hem af en was er een omhelzing. Dat had ik zo nodig”, getuigt Wendy in Libelle.

Wendy heeft nog 2 kinderen, Sem en Lizzy, die zich in een andere levensfase bevinden dan hun moeder. Iets wat van Dijk ook doet veranderen als moeder.

“Ik zit midden in een transformatie en ben er nog niet doorheen. Ik ging van jong meisje naar jonge moeder naar volwaardige vrouw – die ook nog eens in de overgang komt. Maar dat circus ben ik voor geweest. Ik volg hormoontherapie en dat heeft mij enorm geholpen, zodat ik die hele overgang goed onder controle heb.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.